Semoga aku mampu menjaga keluarga aku dari api neraka...AMIN!!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ عَلَيْهَا مَلائِكَةٌ غِلاظٌ شِدَادٌ لا يَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَيَفْعَلُونَ مَا يُؤْمَرُونَ (٦)

6. Wahai orang-orang Yang beriman! peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari neraka Yang bahan-bahan bakarannya: manusia dan batu (berhala); neraka itu dijaga dan dikawal oleh malaikat-malaikat Yang keras kasar (layanannya); mereka tidak menderhaka kepada Allah Dalam Segala Yang diperintahkanNya kepada mereka, dan mereka pula tetap melakukan Segala Yang diperintahkan. (At-Tahrim)

Undilah

Sunday, August 24, 2008

cara buat blog..

salam..ramai yg teringin nak belajar buat blog... aku pun dulu teringin sgt nak ada blog ke web ke.. heran mcmana depa buat.. mula2 aku jumpa cara buat blog kat monakas.com.. aku daftar dan monakas hntr kat aku video cara buat blog dalam bhs melayu.. dr situ la aku belajar buat blog..
untuk sesapa yg nak belajar blog boleh la ambik video yg aku ambik dr monakas tu.. (klik sini) berikut senarai web/blog yg aku rujuk dan boleh boleh hangpa semua memantapkan lg blog hangpa.. (hakikatnya aku sendiri pun tak pandai mana)

  1. http://blogmenjerit.com/
  2. http://sembangkomputer.com/
  3. http://infoict.dapat.com/
  4. http://danialirfan.blogspot.com/
  5. http://grapesnasyid.blogspot.com/
  6. http://adiwidget.blogspot.com/
  7. http://www.bloggerbuster.com/
  8. http://asasberblog.blogspot.com/
  9. http://www.noorizamshah.com/
  10. http://myp4u.blogspot.com
  11. search engine... yahoo, google dll... taip saja apa yg nak berkaitan blog, tekan enter...

kalau hangpa rajin dalm web/blog diatas ni ada lg link2 ketempat lain yg boleh memantapkan lg blog... aku juga tanya kawan2.. nak pecah kepada 3 template s baru baru ni ikut blogbuster tak boleh pun (tak reti la tu...) terpaksa la minta tolong ustaz mi yg buat..

kalau nak tanya mcmana aku buat kat dlm blog aku ni pun blh juga... bleh contact aku.. Insya Allah aku akan bg script javanya...

selamat mencuba membuat blog dan memantapkan blog...

No comments:

JUDI HARAM

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ إِنَّمَا الْخَمْرُ وَالْمَيْسِرُ وَالأَنصَابُ وَالأَزْلاَمُ رِجْسٌ مِّنْ عَمَلِ الشَّيْطَانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ
Hai orang-orang yang beriman, sesungguhnya (meminum) arak, berjudi, (berkorban untuk) berhala, mengundi nasib dengan panah, adalah perbuatan keji termasuk perbuatan Syaitan. Maka jauhilah perbuatan-perbuatan itu agar kamu mendapat keberuntungan. (Al-Maidah : 90)

listen2quran

Listen to Quran

القرءان

Search in the Quran
Search in the Quran:
in
Download Islamic Softwares FREE | Free Code/td>
Powered by www.SearchTruth.com

scribd