Semoga aku mampu menjaga keluarga aku dari api neraka...AMIN!!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ عَلَيْهَا مَلائِكَةٌ غِلاظٌ شِدَادٌ لا يَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَيَفْعَلُونَ مَا يُؤْمَرُونَ (٦)

6. Wahai orang-orang Yang beriman! peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari neraka Yang bahan-bahan bakarannya: manusia dan batu (berhala); neraka itu dijaga dan dikawal oleh malaikat-malaikat Yang keras kasar (layanannya); mereka tidak menderhaka kepada Allah Dalam Segala Yang diperintahkanNya kepada mereka, dan mereka pula tetap melakukan Segala Yang diperintahkan. (At-Tahrim)

Undilah

Thursday, April 10, 2008

Mewujudkan laman web dalam masa 1 minit

Terdapat banyak kemudahan di Internet yang memberikan peluang untuk pengguna menghasilkan laman web dengan cara yang mudah. Namun kini telah terdapat kemudahan yang paling mudah dan cepat untuk mewujudkan laman web. Pada masa laman web baru di perkenalkan cara untuk mewujudkan laman web adalah dengan menaip kod HTML didalam Wordpad dan kemudian melihat kod yang telah ditaip menggunakan Browser. Teknologi telah berubah dimana perisian seperti Frontpage dan dreamweaver telah diperkenalkan. Namun ianya masih sukar untuk digunakan kerana ianya perlu menggunakan perisian. Kemudian diperkenalkan, CMS atau Content Management System. Pengguna tidak lagi perlu memasang apa-apa perisian dikomputer hanya perlukan browser sahaja. Kemudian wujud Blog dimana tidak perlu untuk mengarahkan dimana maklumat hendak diletak didalam laman web kita, hanya taip dan ianya akan disusun secara automatik. Namun setakat ini kebanyakaan laman web yang menggunakan browser tidak membenarkan kita meletakkan gambar atau teks mengikut kehendak kita. Kini terdapat laman web yang memberikan kit peluang untuk membentuk laman web seperti kita menghasilkan brochure kita sendiri, tanpa sebarang halangan rupaletak. Laman web tersebut adalah www.roxer.com.

Anda hanya perlu mendaftar dan memilih alamat yang dikehendaki. Anda seterusnya boleh meletakkan teks atau gambar dimana-mana diatas mukasurat yang telah diwujudkan. Saya juga telah menghasilkan laman web saya sendiri menggunakan kemudahan Roxer.

No comments:

JUDI HARAM

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ إِنَّمَا الْخَمْرُ وَالْمَيْسِرُ وَالأَنصَابُ وَالأَزْلاَمُ رِجْسٌ مِّنْ عَمَلِ الشَّيْطَانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ
Hai orang-orang yang beriman, sesungguhnya (meminum) arak, berjudi, (berkorban untuk) berhala, mengundi nasib dengan panah, adalah perbuatan keji termasuk perbuatan Syaitan. Maka jauhilah perbuatan-perbuatan itu agar kamu mendapat keberuntungan. (Al-Maidah : 90)

listen2quran

Listen to Quran

القرءان

Search in the Quran
Search in the Quran:
in
Download Islamic Softwares FREE | Free Code/td>
Powered by www.SearchTruth.com

scribd